Vida terrestre

Els boscos alberguen el 80%  d’espècies d’animals, plantes i insectes diferents. Per aquesta senzilla raó, hem de reciclar perquè els vostres fills tinguin  un futur sense plàstic, sense que hi hagi animals en perill d’extinció i que hi hagi un món millor.

Els boscos ocupen un 31% de la superfície del nostre planeta, des de l’aire que respirem, l’aigua que bevem i els aliments que mengem. Al voltant de 1.600 milions de persones depenen dels boscos.

Es calcula que entre els insectes i altres portadors de pol·len tenen un valor per l’economia alimentaria mundial de més de 200.000 milions de dòlars anuals. Els desastres naturals causats per la pertorbació dels ecosistemes a causa de l’activitat humana i el canvi climàtic costen més de 300.000 milions de dòlars a l’any.

Hi ha tres raons per la qual els animals s’extingeixen:

1. Biològiques o naturals:  Que vol dir que al llarg del temps han descobert que els processos naturals fan que alguns animals s’extingeixin

2. Catàstrofes d’origen natural: Que vol dir que els incendis, sequeres, volcans i huracans són algunes de les catàstrofes que malgrat ser iniciats per la naturalesa

3. Causes generades per l’activitat de l’home: Avui dia, les activitats quotidianes de l’ésser humà són les que més afecten les espècies, per activitats de contaminació; no reciclatge; caça; sobreexplotació dels recursos naturals; explotació forestal, etc.

Ós Polar: S’estima que la seva espècie podria desaparèixer per complet en un temps estimat de cinquanta anys si es continuen disminuint les plaques de gel.

Goril·la: les amenaces a la supervivència dels goril·les inclouen la destrucció del seu hàbitat i la cacera.

Ós panda: sofreix de la caça furtiva, ja que el seu pelatge és considerat un luxe, i de desforestació de plantacions de bambú, el seu aliment principal, per empreses de construcció.

Tigre: el número es va reduir substancialment a causa de la caça furtiva i els alts preus pels quals es compren les seves pells o les seves cries en el mercat il·legal.

Linx ibèric: a causa de la degradació dels boscos i la pressió de la caça il·legal, el linx ibèric gairebé es va extingir en 2003.

Lleopard de les neus: l’escalfament global, que ha afectat l’Himàlaia unes tres vegades més intensament que a altres llocs del món, està desplaçant els boscos cap als vessants i reduint els hàbitats del lleopard de les neus i la seva capacitat de reproduir-se.

Rinoceront: una de les seves subespècies ja s’ha considerat extingida. A més, les zones del seu hàbitat natural es troben cada vegada més ocupades, la qual cosa fa que sigui molt difícil per a ells trobar aliment i aigua per a sobreviure.

Elefant: La venda il·legal d’ivori que s’obté dels seus ullals és la principal raó que amenaça a les poblacions d’elefants d’Àfrica i Àsia. Un altre element important que està contribuint a la desaparició d’aquest majestuós animal, és la contínua disminució del seu hàbitat natural.

Favela da Rocinha Trash

“Favela da Rocinha Trash” by hadsie is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

 

 

 

 

Aquesta informació ha estat treta de les següents fonts: